Nerikes Brandkår

Tillsammans skapar vi trygghet

Publiceringsdatum:

Nyckeln till Seglet är överlämnad till hyresgästen

Efter tre års byggande är sista skruven på plats. Nu återstår bara möblering och installationer innan den nya samverkanscentralen Seglet är igång. Under april 2024 ska all verksamhet i Seglet vara i drift, och inflyttning sker löpande i takt med att lokalerna är färdiga.

Dummtbild

Nu börjar ett stort jobb för oss inom polisen, SOS Alarm och Räddningsregion Bergslagen med att ställa i ordning lokalerna för att vi ska kunna komma igång med verksamheten, konstaterar Mats Scherp, projektledare.

Det handlar om allt från att få möbler på plats till olika IT-installationer och tester.

Det vi också jobbar med i projektet under den här tiden är att arbeta med metodutveckling i olika delar, informationsdelning, lägesbilder med mera. Vi kommer också att ha en del utbildningar för all personal som ska jobba i Seglet som handlar om sekretess, säkerhet, regler i Seglet, arbetsmetoder osv.

Kjell-Arne Andersson och Jenny Forsman är båda projektledare för fastighetsförvaltaren Intea fastigheter AB:s räkning. Tisdag 31 oktober lämnar de över nycklarna till de nya hyresgästerna.

Det känns så klart jättehärligt att bygget är klart. Det är ett himla roligt projekt att ha hand om där vi har behövt göra flera speciallösningar för att anpassa fastigheten på bästa sätt efter verksamhetens behov, säger Jenny Forsman.

Kjell-Arne, Jenny och Mats

Stort intresse för projektet

Mats Scherp berättar att många hör av sig med önskemål om att få komma och titta på fastigheten. Och hur är det egentligen, får vem som helst komma på ett studiebesök?

Det är så klart jätteroligt att många visar ett så stort intresse, men vi behöver också ta ställning till vilka vi tar in i byggnaden. Det är ett skyddsobjekt och har man intresse av att komma hit går det alltid bra att höra av sig med en förfrågan till mig.

Om Seglet, samverkanscentral Bergslagen

I den nya samverkanscentralen, som är placerad i Örebro, kommer polisregion Bergslagen, SOS Alarm och Räddningsregion Bergslagen att leda olika typer av insatser. Målet är att man ska få hjälp med rätt resurser i rätt tid, både i större och mindre händelser.

Det som är unikt med Seglet är att det finns en gemensam samverkansarena där polisen, SOS Alarm och räddningstjänsten kan leda insatser tillsammans dygnet runt. Det kommer även att finnas möjlighet för andra samhällsaktörer att nyttja lokalerna för samverkan, exempelvis vid större krishändelser.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: