Nerikes Brandkår

Tillsammans skapar vi trygghet

Brandman heltid

Våra två heltidsstationer, Örebro och Byrsta, bemannas dygnet runt årets alla dagar. Ca 110 brandmän fördelade på åtta skiftlag delar på ansvaret vid utryckning tillsammans med vår operativa ledning.

Dummtbild

Att arbeta som brandman innebär så mycket mer än att bara släcka bränder. Vi rycker också ut vid trafikolyckor, kemikalieolyckor, olyckor med farligt gods, djurräddning m.m. En brandman jobbar även förebyggande med att informera allmänheten, och en stor del av arbetstiden består av insatsövning, materielvård och egen fysträning. 

Om du vill gå vidare inom yrket kan du läsa MSB:s kurser för räddningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och söka tjänster som exempelvis tillsynsförättare eller styrkeledare. 

Anställningskrav

För att jobba som heltidsbrandman hos oss krävs att du har genomfört den tvååriga eftergymnasiala utbildningen Skydd mot olyckor (SMO) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som ger dig en examen i räddnings- och säkerhetsarbete. Du måste även klara de krav vi ställer på personlig lämplighet och fysisk förmåga.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: